Ik geef de pen door aan....:

Een rubriek waarin leden iets van of over zichzelf kwijt kunnen!

De tabbladen liggen op 'volgorde'. Het eerste tabblad geeft het eerste verhaal wat is binnengekomen weer. Het tweede tabblad de tweede enz.

Klik op het tabblad van je keuze om het persoonlijke verhaal van één van onze leden te lezen. Wil je de ingevulde vragenlijst bekijken scroll dan naar beneden voor het tweede setje van tabbladen en selecteer dan daar de persoon van jouw keuze.

VEEL PLEZIER!Binnenkort komt op deze pagina ook nog een vragenlijst te staan die als onderdeel van deze rubriek ingevuld moet gaan worden.

(zie tab 1 onderste tabbladen)

Marjan Boere neemt de handschoen op


Er is een bekend spreekwoord: Spreken is zilver en zwijgen is goud. Soms bekruipt mij het gevoel dat ik hier eerst aan moet denken, voordat ik weer van alles roep. Begin ik op een gezellig oliebollentournooi over de website van VCR.... "Rick, op onze site staat niet zoveel informatie hè...?". Waarop Rick antwoordt: "Dat is dan wel wat voor jou om dat bij te houden". Mijn antwoord snappen jullie natuurlijk wel...: "Ik ben vrouw, daar snap ik helemaal niets van!". Maar helaas hebben de oliebollen en de daarop volgende champagne er voor gezorgd dat de hersens van onze Rick zijn gaan gisten en vervolgens kwam hij, samen met Evelien (zou dit binnen de familie bekokstoofd zijn??) met het idee dat ik iets over mijzelf vertel.

Ik heb de rubriek "IK GEEF DE PEN DOOR AAN..." in mijn (volleybal)schoenen geschoven gekregen.

Mijn wiegje stond in het kleine, maar zeer gezellige Lekkerkerk. Met mijn ouders en mijn 5 jaar jongere broer. Tot mijn 20e heb ik daar gewoond. Naast school, uitgaan en vrienden werd er binnen ons gezin flink gesport. Wij waren een echte turnfamilie. Oma, vader, broer, neven en nichten en ik deden dit zeer fanatiek. De tuin was groot genoeg om er een turnbrug in te zetten, dit was voor alle vriendjes en vriendinnetjes elke dag een extra feestje. Maar na een aantal jaar werd het turnen ingewisseld voor een volleybalveld. Een fanatieke gymleraar dacht dat volleybal wel wat voor mij was. Nou, dat klopte.

In 1991 kocht ik samen met (nu manlief) Wilco een mooi nieuwbouw huis in Goverwelle.Nu wij in Gouda woonden ben ik gaan volleyballen bij Radius. Hier heb ik altijd in een team gespeeld van zeer jonge, getalenteerde meiden en oudere speelsters. Door een zeer enthousiaste trainer heb ik in deze jaren erg veel geleerd. Tot mijn zwangerschap van onze 2e dochter heb ik hier met veel plezier gespeeld maar dus gestopt. Na een aantal jaar begon het toch weer te kriebelen. Ik heb het volleybal weer opgepakt bij een recreantengroep Midrun in Goverwelle.
In 2010 kwamen we ons droomhuis tegen. Helaas liep de bouw "wat" vertraging op. 3 jaar later kregen wij de sleutel van ons nieuwe stulpje aan de Doggersbanklaan. Door werk en de verhuizing waren de volleybalactiviteiten weer tot nul gereduceerd.
Tot dit seizoen.....
Ik geniet weer iedere maandagavond om tegen een bal te slaan, om de ballen van de vloer te houden en mee te doen in de recreantencompetitie. Nog een beetje systeem oefenen en goede (bovenhandse..) setups geven, dan hebben de mannen in het team het naar hun zin. En ik ook.

Nu mag ik deze pen doorgeven aan.... Jim

Jim Berssebrugge


Ik ben in 1955 in Scheveningen geboren en ik ben daar ook opgegroeid. Dat betekende veel naar het strand en de Pier en vakantiewerk in de strandtenten. Na de Mavo en Havo moest ik in militaire dienst en daarna ben ik de verpleging in gegaan. Na mijn opleiding algemeen verpleegkundige en psychiatrisch verpleegkundige ben ik gaan werken op de afdeling hartbewaking, omdat ik al wist dat ik ambulanceverpleegkundige wilde worden. Inmiddels woonde ik toen al samen met Linda en in 1984 zijn we getrouwd en we hebben 2 kinderen, inmiddels 29 en 26 jaar. We hebben ook 12 jaar een blonde Labrador gehad, maar die hebben we ruim 1 jaar geleden in moeten laten slapen. Wel hebben we nog een spierwitte kater….Tippex!

Ik heb in de rubriek "IK GEEF DE PEN DOOR AAN..." de beurt gekregen van Marjan.

Ik ben 26 jaar ambulanceverpleegkundige geweest. Eerst in Den Haag, daarna in Zoetermeer en de laatste 15 jaar in Gouda. Ik heb altijd gesport. Eerst in mijn jeugd voetbal en daarna heb ik jaren judo gedaan. Toen ben ik gaan sportduiken en heb ik prachtige duiken gemaakt in Frankrijk, Spanje en Curaçao. Vorig jaar heb ik nog gedoken in Australië.

Toen ik 20 jaar geleden in Gouda kwam werken, ben ik een keer met Fred Munts meegegaan naar VCR en ik ben er gebleven. In 2010 mocht ik met prepensioen en kon ik tijd vrij maken om toe te treden tot het bestuur en vanaf die tijd ben ik secretaris van VCR.

Ik vind onze vereniging super gezellig en ik heb het ook erg naar mijn zin in VCR 3. Een gezelligheidsteam met fantastische team maatjes. Momenteel werk ik als instructeur Reanimatie en BHV en doe ik als ZZP-er BHV bedrijfstrainingen. Ook heb ik nog tijd voor hobby's. Ik speel percussie in een dweilorkest (de Waaghalzen) uit Gouda, met mijn buurman speel ik slagwerk in een bandje en soms ga ik op pad met de Ferrari Club Nederland en mag dan een klein steentje bijdragen in de organisatie bij Ferrari evenementen. Ik heb een paar van die auto's………, maar dan wel op schaal in een vitrinekast.

Samen met mijn ZZP werk, mijn werk als secretaris en mijn vrijwilligerswerk (stage begeleider op het Segment in Gouda), heb ik het soms best wel druk. In maart van dit jaar ben ik aftredend als bestuurslid, maar ben ik nog 1 keer herkiesbaar. In 2018 is het jubileum jaar van VCR en ik denk dat ik dan met mijn bestuursfunctie ga stoppen. Denk er maar alvast over na om mij dan op te volgen!

Nu mag ik deze pen doorgeven aan.... Linda (Roessink)

Linda Roessink
Ik heb in de rubriek "IK GEEF DE PEN DOOR AAN..." de beurt gekregen van Jim.

In Alphen aan den Rijn zag ik het levenslicht als derde kind van de zeven. Bij de buren waren er zes en we hadden dus een leuk koppel om met elkaar te spelen in onze jeugd.

Na de lagere school ben ik naar een internaat in Bergen gegaan, omdat ik daar de MULO in 3 jaar, i.p.v. 4 jaar kon volgen. Daarop aansluitend de PA (kweekschool) met een extra jaar hoofdakte er achteraan. Dat laatste examen was pas eind september, maar per 1 oktober kon ik direct gaan werken in Nieuwveen. Er was toen een schreeuwend tekort aan leerkrachten op het platteland. Het bestuur had 's avonds mijn sollicitatiebrief ontvangen en de volgende morgen werd ik op mijn vakantieadres al gebeld dat ik was aangenomen.

De meeste jaren als leerkracht heb ik gewerkt op de Willibrordschool in Bodegraven.Mijn voornaamste hobby's zijn: zingen en de volleybal. Zingen doe ik mijn hele leven al; eerst meerstemmig thuis bij de afwas, later verbonden aan koren. Toevallig kan ik ook nog een beetje zwaaien met mijn armen en ben ik ook dirigent van verschillende koren geweest (dameskoor van de kerk, jongerenkoren, kinderkoor en nu nog van een dameskoor in Alphen).Vanaf mijn dertigste heb ik gevolleybald, eerst jaren lang bij VSTS in Bodegraven. Ik zat bij de recreanten, was van onze groep de spelleidster, de penningmeester, de spelverdeelster en medeorganisator van de gezellige uitjes.

Ook zat ik in het bestuur van VSTS als secretaresse en zorgde voor "lief en leed". Na onenigheid met een invaltrainer ben ik daar weggegaan en in Nieuwerbrug zaten ze te springen om leden; dus daar was ik hartelijk welkom. Tot daar echt een tekort aan leden kwam en ik overgestapt ben naar jullie.Ik hoop het nog een tijdje vol te houden, alhoewel de leeftijd wel een rol gaat spelen. Hopelijk nemen jullie het me niet al te kwalijk, dat ik wat trager reageer en minder kracht in mijn armen krijg. Ik blijf het een leuk spel vinden.

Nu mag ik deze pen doorgeven aan.... Rinaldo

Rinaldo Schoonderwoerd
Ik heb in de rubriek "IK GEEF DE PEN DOOR AAN..." de beurt gekregen van Linda.


waarschuwing vooraf: neem vooral de onderliggende tekst niet te serieus :o)

46 jaar geleden op 10 augustus is de wereld verblijd met het 8ste wereldwonder genaamd 'Rinaldo'. 2 jaar daarvoor was zijn broer al geboren genaamd Ricardo. Samen met mijn broer heb ik een onbezorgde jeugd gehad en veel geleerd van onze ouders. Op jonge leeftijd op voetbal gegaan en elk weekend voetballen met mijn trotse vader (en soms mijn moeder ook) langs de zijlijn. Nadat we op een vakantie in Spanje in aanraking waren gekomen met het fenomeen surfen was ik verkocht. Toen we thuis kwamen ben ik van voetbal af gegaan en vanaf toen besteedde ik elk vrij moment aan het surfen. Dit is doorgegaan tot aan mijn middelbare schooltijd. Het schijnt dat je dan serieus met je opleiding bezig moet zijn en heb je helaas wat minder tijd om je hobby uit te oefenen. Gedurende die periode ben ik in aanraking gekomen met stijldansen waar ik ook de liefde van mijn leven ben tegen gekomen, Claudia, met wie ik inmiddels al weer 26 jaar getrouwd ben.

Na mijn technische studie ben ik begonnen in de aannemerij, daarna bij werkzaam bij ingenieursbureaus, adviesbureaus, grote opdrachtgevers zoals RWS en ProRail, om nu al weer bijna 10 jaar bij Balance, als projectmanager, verschillende ad-interim en advies opdrachten met plezier uit te voeren.

Toen de kleine donderstenen (Cody en Joey) werden geboren was het plaatje compleet. Inmiddels zijn de kleine donderstenen niet zo klein meer en probeer ik zoveel mogelijk als een brave huisvader met de boys mee naar hun hobby's te gaan om ze aan te moedigen. Joey voetbalt al weer een tijdje en Cody is een fanatiek danser (hiphop, modern) sinds zijn 6e.

Met het volleybal ben ik sinds 2010 weer in aanraking gekomen en niet meer weggegaan bij VCR. Ga nog steeds met heel veel plezier volleyballen, maar om het interessant te laten blijven zou het wel mooi zijn als we wat meer zouden trainen zodat we het niveau integraal naar een hoger niveau kunnen tillen. Dus wellicht is dit een mooie aanzet om hier vorm aan te geven.

Wellicht hebben jullie n.a.v. dit korte verhaaltje wat meer inzicht in mijn persoontje gekregen en wil je meer weten aarzel dan niet om mij aan te spreken.

Nu mag ik deze pen doorgeven aan.... Henk B

Henk Bevers
Ik heb in de rubriek "IK GEEF DE PEN DOOR AAN..." de beurt gekregen van Rinaldo.

De pen in handen van Henk Bevers

Ook later schrok ik er nog wel eens van, vooral 's nachts en zodanig dat het me ruw uit de armen van Morpheus rukte. Misschien was de schrik op die momenten nog wel groter dan toen Rick me, me verheugend op een avondje lekker volleyballen, voor de ingang van de sporthal stond op te wachten om kond te doen van het feit dat Rino de VCR-pen aan mij had doorgegeven. Uiteraard wist ik van niks omdat het nauwgezet volgen van zogeheten sociale media niet mijn onverdeelde aandacht heeft. Overigens viel de mededeling van Rick bij uitstek onder het begrip sociale media. Het enige ware sociale medium blijft immers het gesprek van persoon tot persoon. Ik schrok zo omdat ik op 1 januari 2004 nu juist de pen had laten vallen bij mijn vertrek bij BDO. Goed, de eerste jaren gebruikte ik de pen (vulpen uiteraard) nog af en toe, zij het zeer beperkt. Met 100-150 uurtjes per jaar als adviseur en commissaris had je het wel gehad. Na jaren met volle dagen en tot spoed manende klanten leek het me heerlijk van die druk bevrijd te zijn. In de laatste drie jaren zijn alle baantjes geleidelijk aan gestopt op één na.
Laat ik alvorens verder te gaan eerst Rino's prangende vragen naar mijn tijdsbesteding beantwoorden. Kijk Rino, als je niet meer werkt, krijgen andere activiteiten vanzelf meer aandacht. Mijn laatste paar jaren als firmant heb ik besteed aan het weer optuigen van een afgekalfde belastingafdeling in Utrecht. En omdat goed voorbeeld nu eenmaal doet volgen was ik daar 's-ochtends als eerste rond half acht aanwezig en vaak als een van de laatsten pas weer weg; en dat was niet al om vijf uur. Nu ontwaak ik pas rond half negen en met het uitgebreid lezen van de kranten, begeleid door ontbijt en koffie, is het al snel elf uur. Met andere woorden, de te vullen dagen zijn een stuk korter. In de laatste pak weg 7 jaren bij BDO bestond het grootste deel van mijn werk uit de advisering van familiebedrijven, niet zozeer fiscaal maar meer de sociale aspecten. Hoe ga je binnen een familiebedrijf met elkaar om, de scheiding tussen bedrijf en familie, de overdracht aan kinderen (of juist niet want niet ieder kind blijkt geschikt), wie niet in het bedrijf en wie wel en op welke posities. Dat soort zaken. De heer Trump kan me altijd bellen voor advies.Een van punten in de uitvoerige literatuur over familiebedrijven is dat van het vertrek van de oude garde. Algemeen is het advies om het vertrek goed te plannen en voorbereidingen te treffen voor de tijd daarna. Wellicht is het jullie al eens opgevallen dat ik soms een dwarsdenker ben en daarom had ik voor mezelf uiteraard geen enkel plan gemaakt. Ik zou wel zien wat er gebeurde en dat is me goed bevallen. Laat toeval toe en blijf je verbazen. Soms zijn de dagen nog steeds te kort en soms heb ik geen idee wat ik eigenlijk heb gedaan. Biljarten, wandelen, racefietsen, de boel in en rond het huis bijhouden, lezen (vooral geschiedenis, biografieën) en af en toe een uitstap nemen alle beschikbare tijd in beslag. Overigens is het min of meer toeval dat ik ooit belastingadviseur ben geworden. Kiezen is nu eenmaal lastig en zoals gezegd, laat toeval toe. Dat begon al op de HBS. Bij de uitreiking van het rapport aan het eind van het derde jaar vroeg de klassenleraar wat ik ging doen, HBS-A of B. B spitste zich toe op de exacte vakken. Ik had geen idee, ik vond ze beiden wel interessant. Loopbaanplanning speelde destijds nog geen rol. Op zijn ultimatum dat hij het nu moest weten, heb ik maar voor A gekozen. Wellicht omdat die voor de B komt in het alfabet, maar onbewust misschien ook door mijn belangstelling voor talen. Het volgende moment kwam na het eindexamen. De conrector probeerde me nog te verleiden tot de Hogere Textielschool, het was immers in Enschede, maar dat leek me niks. Hoewel, toen ik later zag hoe sommige van mijn klanten groot waren geworden in textiel, was het misschien toch zo gek niet geweest. Maar goed, ik had al twee andere lijntjes uitgeworpen. Het eerste voor de studie belastingrecht in Leiden, gesponsord door het Ministerie van Financiën, het tweede de opleiding aan de sportacademie in Tilburg. En ja hoor daar kwam weer zo'n keuzemoment. De dag voor het toelatingsexamen voor de sportacademie werd ik ontboden op de inspectie der belastingen en hoorde daar dat ik door de selectie was gekomen. Ik vroeg wat bedenktijd omdat ik eerst dat toelatingsexamen in Tilburg wilde afwachten. Die tijd werd me niet gegund, de beslissing diende hier en nu te vallen. Daar ging mijn carrière als trainer van Ajax, Feyenoord of Barcelona omdat ik op intuïtie koos voor de rechtenstudie. Daarna was het niet zo moeilijk meer. Na 7 jaren als Inspecteur van 's Rijksbelastingen te hebben gewerkt in Rotterdam (inkomstenbelasting en later vennootschapsbelasting) koos ik voor BDO. Maar hebben die talen van de HBS nog nut gehad? Jazeker, het Engels kwam goed van pas op alle vakanties die Maria en ik daar (Groot-Brittannië) hebben doorgebracht. De Morgan was daarbij een prachtig hulpmiddel, niet alleen om afstanden te overbruggen, maar ook omdat het vaak tot een alleraardigste conversatie leidde. Bovendien was het Engels in BDO internationaal zoals in zoveel internationale organisaties de lingua franca. En het komt uitstekend van pas vanwege mijn belangstelling voor de Tudors, je weet wel met onder anderen Henry VIII, maar ook Bloody Mary. Ook van het Duits heb ik nog steeds veel plezier bij het interpreteren en zingen van liederen uit Der Winterreisse van Schubert. Want dat was ik nog vergeten te vertellen Rino, sinds bijna twee jaar heb ik gemiddeld eens in de paar weken zangles en tussendoor is uiteraard de nodige training vereist om er iets van te maken. Ik blijk een tenor te zijn en ben op weg naar de hoge C. En nee Linda en Nico, ik ga niet in een koor zingen. Ik heb de hoop op een solocarrière met als einddoel de Scala nog niet opgegeven want opera blijft het leukst.

Nu mag ik deze pen doorgeven aan.... Rita Blaak

Hieronder de ingevulde vragenlijsten

Vragenlijst, in te vullen door de kandidaten aan: "ik geeft de pen door aan".
N.B. Het beantwoorden van de vragen is geheel vrijblijvend (maar mogelijk wel leuk voor de andere leden)


1. Wat is je naam (voorna(a)m(en), achternaam, evt. meisjesnaam?
2. Hoe oud ben je?
3. Waar ben je geboren?
4. Waar woon je nu en hoe lang al?
5. Heb je een relatie, ben je getrouwd, hoelang al?
6. Heb je kinderen? Hoe oud zijn ze?
7. Wat zijn je opleidingen?
8. Wat doe je nu voor werk?
9. Hoelang ben je al lid van VCR en hoe ben je bij VCR gekomen?
10. Wat vind je zo leuk aan onze vereniging?
11. Mis je nog iets binnen onze vereniging?
12. Wat zijn je (overige) hobby's?
13. Heb je nog dromen / wat staat er nog op je bucket list?
14. Wat wil je verder nog kwijt?
15. Aan wie geef je de "Pen" door?
16. Wat zou je graag (anders dan deze vragen) van hem/haar willen weten en waarom?

1. Wat is je naam (voorna(a)m(en), achternaam, evt. meisjesnaam? Voornaam:
Achternaam:
Meisjesnaam:

Marjan
Boere
.......
2. Hoe oud ben je? Leeftijd: 46

3. Waar ben je geboren? Geboorteplaats:

Rotterdam
4. Waar woon je nu en hoe lang al? Straat:
Plaats:
Aantal jaren:


Reeuwijk
2 jaar
5. Heb je een relatie, ben je getrouwd, hoelang al? Relatie:
Aantal jaren:

Al bijna 22 jaar getrouwd
6. Heb je kinderen? Hoe oud zijn ze? Kinderen:
(naam/leeftijd)

Ik heb 2 meiden van 14 en 17 jaar. Dit zijn natuurlijk de knapste meiden van Reeuwijk en omgeving.

7. Wat zijn je opleidingen? Scholen/instituten:
................

Ik heb een laboratoriumopleiding gevolgd als chemisch analist.

8. Wat doe je nu voor werk? Werkgever:
Functie/werkzaamheden:

Iets heel anders dan wat je met mijn opleiding verwacht, ik werk op dit moment op een verzekeringskantoor/RegioBank in Reeuwijk. Lekker om de hoek.

9. Hoelang ben je al lid van VCR en hoe ben je bij VCR gekomen? Aantal jaren lid:
Hoe bij de club gekomen:

Dit is mijn eerste seizoen bij VCR, in het verleden al diverse keren door Dries benaderd. Maar dit was niet te combineren met mijn toenmalige baan, en woonachtig in Gouda. Dus na de verhuizing was het voor mij duidelijk dat het VCR moest worden.

10. Wat vind je zo leuk aan onze vereniging?

In eerste instantie wist ik niet wat mij te wachten stond. Maar ik vind allereerst het volleyballen zelf gewoon zo leuk. Daarnaast vind ik de afwisseling tussen competitiewedstrijden en de reguliere speelavonden erg gezellig. En vergeet je snacks, kaasblokjes, plakjes worst, komkommer, snoeptomaatjes en de drankjes na afloop niet.

11. Mis je nog iets binnen onze vereniging?

Op dit moment zou ik het echt niet weten, daarvoor ben ik nog te kort bij de club.

12. Wat zijn je (overige) hobby's?

Mijn hobby's zijn lekker wandelen, lezen, puzzelen en skiën.
13. Heb je nog dromen / wat staat er nog op je bucket list?Als ik de staatsloterij win koop ik een Fiat 500. Vind dit zo'n leuk autootje, maar veel te duur.
14. Wat wil je verder nog kwijt?

Maak van je eigen leven een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen.

15. Aan wie geef je de "Pen" door?

Jim
16. Wat zou je graag (anders dan deze vragen) van hem/haar willen weten en waarom? Waarom ben je gaan volleyballen en wat heb je vanuit het verleden van de verschillende trainers of teams geleerd.
1. Wat is je naam (voorna(a)m(en), achternaam, evt. meisjesnaam? Voornaam:
Achternaam:
Meisjesnaam:

Jim
Berssenbrugge
.......
2. Hoe oud ben je? Leeftijd: 60

3. Waar ben je geboren? Geboorteplaats:

Scheveningen
4. Waar woon je nu en hoe lang al? Straat:
Plaats:
Aantal jaren:


Gouda
??
5. Heb je een relatie, ben je getrouwd, hoelang al? Relatie:
Aantal jaren:

22 jaar getrouwd
6. Heb je kinderen? Hoe oud zijn ze? Kinderen:
(naam/leeftijd)

2 kinderen, inmiddels 29 en 26 jaar

7. Wat zijn je opleidingen? Scholen/instituten:
................

algemeen verpleegkundige en psychiatrisch verpleegkundige

8. Wat doe je nu voor werk? Werkgever:
Functie/werkzaamheden:

Pensionada met daarnaast een aantal 'bij'-baantjes (zie de tekst)

9. Hoelang ben je al lid van VCR en hoe ben je bij VCR gekomen? Aantal jaren lid:
Hoe bij de club gekomen:

Toen ik 20 jaar geleden in Gouda kwam werken, ben ik een keer met Fred Munts meegegaan naar VCR en ik ben er gebleven.

10. Wat vind je zo leuk aan onze vereniging?

Ik vind onze vereniging super gezellig en ik heb het ook erg naar mijn zin in VCR 3

11. Mis je nog iets binnen onze vereniging?

??

12. Wat zijn je (overige) hobby's?

Ik speel percussie in een dweilorkest (de Waaghalzen) uit Gouda, met mijn buurman speel ik slagwerk in een bandje en soms ga ik op pad met de Ferrari Club Nederland en mag dan een klein steentje bijdragen in de organisatie bij Ferrari evenementen. Ik heb een paar van die auto's………, maar dan wel op schaal in een vitrinekast.
13. Heb je nog dromen / wat staat er nog op je bucket list?14. Wat wil je verder nog kwijt?15. Aan wie geef je de "Pen" door?

Linda
16. Wat zou je graag (anders dan deze vragen) van hem/haar willen weten en waarom?
1. Wat is je naam (voorna(a)m(en), achternaam, evt. meisjesnaam? Voornaam:
Achternaam:
Meisjesnaam:

Linda
Roessink
de Jong
2. Hoe oud ben je? Leeftijd: 72

3. Waar ben je geboren? Geboorteplaats:

Alphen aan den Rijn
4. Waar woon je nu en hoe lang al? Straat:
Plaats:
Aantal jaren:


Bodegraven
19
5. Heb je een relatie, ben je getrouwd, hoelang al? Relatie:
Aantal jaren:

45 jaar getrouwd
6. Heb je kinderen? Hoe oud zijn ze? Kinderen:
(naam/leeftijd)

2 jongens, inmiddels 45 en 43 jaar

7. Wat zijn je opleidingen? Scholen/instituten:
................

3-jarige Mulo en Pabo

8. Wat doe je nu voor werk? Werkgever:
Functie/werkzaamheden:

Na meer dan 40 jaar leerkracht ben ik nu met pensioen

9. Hoelang ben je al lid van VCR en hoe ben je bij VCR gekomen? Aantal jaren lid:
Hoe bij de club gekomen:

Toen in Nieuwerbrug de volleybalclub werd opgeheven wegens te weinig leden, ben ik via Nico Driehuis bij jullie gekomen begin 2011

10. Wat vind je zo leuk aan onze vereniging?

De gezelligheid in de zaal en daarna in de kantine. En geen dwangmatige conditietraining, waarom ik bij VSTS o.a. ben weggegaan.

11. Mis je nog iets binnen onze vereniging?

Het afmelden van de leden, die verhinderd zijn.

12. Wat zijn je (overige) hobby's?

Zingen bij 3 koren, bij 1 ben ik ook de dirigent. Tot voor kort zat ik op Slender You, maar die sportschool is er in mei mee gestopt (failliet). Verder ben ik vrijwilligster bij de Zonnebloem en ook nog bij mijn "oude" school. Daar film ik de musicals en stuur de nieuwsbrief per mail naar meer dan 400 adressen.
13. Heb je nog dromen / wat staat er nog op je bucket list?

Nog lang gezond blijven.

14. Wat wil je verder nog kwijt?15. Aan wie geef je de "Pen" door?

Rinaldo
16. Wat zou je graag (anders dan deze vragen) van hem/haar willen weten en waarom? Van hem weet ik niet veel. Ik ken alleen een zoon, die wel eens meespeelt.
1. Wat is je naam (voorna(a)m(en), achternaam, evt. meisjesnaam? Voornaam:
Achternaam:
Meisjesnaam:

Rinaldo
Schoonderwoerd
2. Hoe oud ben je? Leeftijd: 46

3. Waar ben je geboren? Geboorteplaats:

Gouda
4. Waar woon je nu en hoe lang al? Straat:
Plaats:
Aantal jaren:

De Lange Krag
Reeuwijk
26
5. Heb je een relatie, ben je getrouwd, hoelang al? Relatie:
Aantal jaren:

Bijna 26 jaar getrouwd
6. Heb je kinderen? Hoe oud zijn ze? Kinderen:
(naam/leeftijd)

Cody (20 jr.) en Joey (17 jr.)

7. Wat zijn je opleidingen? Scholen/instituten:
................

MBO en HBO op de vakgebieden elektrotechniek en civiele techniek

8. Wat doe je nu voor werk? Werkgever:
Functie/werkzaamheden:

Sr. Consultant bij Balance.
Balance specialiseert zich in het managen van complexe projecten. Momenteel ad-interim Project Manager bij Alliander werkzaam voor de uitrol van het glasvezel-netwerk waarbij alle energiestations voorzien worden van glasvezel.
9. Hoelang ben je al lid van VCR en hoe ben je bij VCR gekomen? Aantal jaren lid:
Hoe bij de club gekomen:

Volgens mij al 6 jaar dus bijna senior :o)
Via een advertentie in de Reeuwijker ben ik in contact gekomen met VCR. Vervolgens contact gezocht en de rest is historie!

10. Wat vind je zo leuk aan onze vereniging?

Het familiegevoel. Iedereen is welkom en wordt gelijk behandeld. Van tijd tot tijd hilarische situaties welke afgewisseld worden met serieuze momenten.

11. Mis je nog iets binnen onze vereniging?

Wat ik wel een gemis vind is een reguliere training. We hebben dit een tijd geleden wel eens geprobeerd maar dat is in een vroege dood gestorven. Spelen is leuk maar jezelf verder ontwikkelen kan niet zonder doelgericht trainen. Immers als je beter wordt in wat je doet wordt het vaak ook leuker om te doen.

12. Wat zijn je (overige) hobby's?

Mijn hobby's zijn hardlopen, surfen (helaas weinig tijd voor), audio- en visueel ontwerpen, filmen/montage, shoppen en uiteraard Joey, Cody en Claudia
13. Heb je nog dromen / wat staat er nog op je bucket list?Lekker op vakantie naar Hawaii en Australië.

14. Wat wil je verder nog kwijt?

Geniet van elke dag alsof het je laatste is. Doe wat je leuk vindt en ga er vol overtuiging in.15. Aan wie geef je de "Pen" door?

Henk Bevers
16. Wat zou je graag (anders dan deze vragen) van hem/haar willen weten en waarom? Hoe ziet je week indeling er uit? Ik ben zeer benieuwd hoe jij als 'pensionado' (die volgens mij een geslaagde carrière achter de rug heeft) om gaat met je beschikbare tijd. Immers is het vaak zo dat mensen die vroeger een drukke baan hebben gehad ineens niet weten wat ze met al de vrije tijd moeten doen. Wellicht kunnen we nog iets van je leren :o)
1. Wat is je naam (voorna(a)m(en), achternaam, evt. meisjesnaam? Voornaam:
Achternaam:
Meisjesnaam:

Henk
Bevers
2. Hoe oud ben je? Leeftijd: 70

3. Waar ben je geboren? Geboorteplaats:

Enschede, nauwkeuriger gezegd Dolphia, een tuindorp iets buiten de stad en halverwege de grens met Duitsland in Glanerbrug.
4. Waar woon je nu en hoe lang al? Straat:
Plaats:
Aantal jaren:

Oukoopsedijk
Reeuwijk
Vanaf 1979 met een korte onderbreking voor de achterhoek.
5. Heb je een relatie, ben je getrouwd, hoelang al? Relatie:
Aantal jaren:

Getrouwd sedert 1970 met Maria van de Water.
6. Heb je kinderen? Hoe oud zijn ze? Kinderen:
(naam/leeftijd)

Nee

7. Wat zijn je opleidingen? Scholen/instituten:
................

HBS-A en rechten (fiscaal recht) aan de Universiteit Leiden. Daar was destijds nog wel een cursus Latijn voor nodig.

8. Wat doe je nu voor werk? Werkgever:
Functie/werkzaamheden:

Geen. Begin 2004 gestopt als firmant van BDO Accountants en adviseurs.
9. Hoelang ben je al lid van VCR en hoe ben je bij VCR gekomen? Aantal jaren lid:
Hoe bij de club gekomen:

Het archief van VCR zal het ongetwijfeld weten, maar ik denk zelf sinds 2002.


10. Wat vind je zo leuk aan onze vereniging?

Dat er tussen het becommentariëren van nagenoeg elke misser en het elkaar vliegen afvangen door ook gevolleybald wordt.

11. Mis je nog iets binnen onze vereniging?

Training aan het begin van de avond; voor mezelf, maar vooral voor beginnende spelers en speelsters.

12. Wat zijn je (overige) hobby's?

Zijn het wel hobby's of doe ik het toevallig: biljarten, lezen ( biografieën, geschiedenis, in elk geval non-fiction), wandelen, racefietsen en zingen.
13. Heb je nog dromen / wat staat er nog op je bucket list?Je weet het, dromen zijn bedrog.

14. Wat wil je verder nog kwijt?

Wilders en consorten.15. Aan wie geef je de "Pen" door?

Rita Blaak
16. Wat zou je graag (anders dan deze vragen) van hem/haar willen weten en waarom? Omdat Jaap net als ik ook Inspecteur van 's Rijksbelastingen (ja, tweemaal een hoofdletter) is geweest voordat hij belastingadviseur werd.